Een opstalverzekering of woonhuisverzekering is onmisbaar als u een eigen huis bezit. Als u een hypotheek afsluit voor uw huis wordt u door de geldverstrekker vaak zelfs verplicht een woonhuisverzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u dat u voor grote financiële verrassingen komt te staan als u te maken krijgt met schade aan uw huis. Met een deze verzekering bent u verzekerd tegen van buitenkomende onheilen zoals bijvoorbeeld brand, inbraak, waterschade en vandalisme. Bovendien is glasschade standaard meeverzekerd.
Een inboedelverzekering dekt schade aan uw huisraad. Wellicht heeft u, zonder dat u dat in de gaten heeft, veel spullen in huis die een grote waarde vertegenwoordigen. Denk maar eens aan uw meubels, huishoudelijke apparatuur, kleding, audio- en videoapparatuur, computers enzovoorts. Een goede inboedelverzekering is dan ook onmisbaar. Met een inboedelverzekering zijn ook alle van buitenkomende onheilen verzekerd behoudens een aantal in de voorwaarden opgenomen uitsluitingen.
De kans op een ongeluk is niet gering. De wegen zijn druk en er is zó iets gebeurd. Het is vervelend en vaak kostbaar als uw auto materiële schade oploopt. Veel erger is het als er sprake is van persoonlijk letsel. Daarom is een goede verzekering absoluut noodzakelijk, of u nu auto rijdt, motor, of bromfiets. U kunt zich verzekeren voor als u zelf schade oploopt, maar ook voor de schade van een ander waarvoor u aansprakelijk bent. Ook een verzekering voor diefstal van uw vervoermiddel is geen overbodige luxe.
Als u een ander onbedoeld schade toebrengt, of uw kind of huisdier dat doet, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Zéker in geval van lichamelijk letsel. De Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren biedt u onder andere bescherming tegen dit risico. Ook de zogenoemde ‘vriendendienst’ is gedekt. U bent hierdoor bijvoorbeeld ook verzekerd als u een vriend helpt bij een verhuizing of bij een familielid gaat klussen.
Met de Rechtsbijstandverzekering Gezin is uw hele gezin verzekerd van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. Arbeidsconflicten, huurgeschillen, verkeersongevallen, koopovereenkomsten die niet worden nagekomen… u kunt in tal van situaties belanden waarin u juridisch advies nodig heeft. Dat kost al snel veel geld: een advocaat rekent al gauw zo’n € 180,- per uur. De Rechtsbijstandverzekering Gezin is een betaalbare oplossing.
U wilt graag zonder zorgen van uw vakantie en uitstapjes genieten. Dan is het belangrijk dat u tijdens uw reis goed verzekerd bent. Tegen diefstal, verlies of schade van uw spullen, bijvoorbeeld. Maar ook medische kosten in het buitenland moeten goed verzekerd zijn. Bovendien wilt u bij autopech of ziekenhuisopname natuurlijk kunnen rekenen op hulp van een alarmcentrale.
Een caravanverzekering is geen massaproduct. Een nieuwe caravan vraagt immers om een compleet andere dekking dan een ouder exemplaar. Bovendien is de ene caravan luxer dan de andere. Daarom kiest u zelf welke caravanverzekering het beste bij u en uw caravan past. U kunt de dekking zo uitgebreid maken als u wilt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de voortent, aanbouw of de inventaris van uw caravan mee te verzekeren.
Een kampeerauto is ook geen standaard product. Een goede verzekering voor de kampeerauto eigenaar moet maatwerk zijn, want u geniet op uw eigen manier van de kampeerauto. U kiest de dekkingen die bij uw situatie passen en betaalt ook alleen voor de dekkingen die u wilt verzekeren. De verzekering biedt ook dekking voor kampeerauto’s die in aanbouw zijn.
Voor de ware watersporter is er maar één manier om echt ontspannen van de vrijheid te genieten: heerlijk een stukje varen op je eigen boot. Of het nu gaat om een sloep, een motorkruiser of een zeiljacht, iedereen wil zijn kostbare bezit goed verzekeren. Zo stelt u zelf de bootverzekering samen die precies bij u, en bij uw boot past.
Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet zich verplicht verzekeren voor ziektekosten en betaalt voor de basis verzekering een nominale premie. Deze premie verschilt per verzekeraar. Daarnaast bieden de verzekeraars de mogelijkheid tot het sluiten van een aanvullende verzekering. Ook deze premie en de voorwaarden verschillen per maatschappij. Het loont dus de moeite de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.
Een ongeluk kan grote financiële gevolgen hebben. Bij ernstige invaliditeit vergoedt de overheid namelijk lang niet alle voorzieningen die nodig kunnen zijn. U verzekert met de Ongevallenverzekering uw hele gezin voor de financiële gevolgen die ontstaan na een ongeluk, zowel binnen- als buitenshuis.
Sinds 1 januari 2006 is de WAO vervangen door de WIA, de Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Door deze invoering kunnen arbeidsongeschikte werknemers met een enorme inkomensterugval te maken krijgen. Werkgevers kunnen voor een inkomensaanvulling voor deze groep medewerkers zorgen door het sluiten van een collectieve WIA Verzekering. Ook kan hier een verzekering in de privésfeer voor worden getroffen.
Wanneer u te maken krijgt met inkomensverlies door ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid of ernstige aandoeningen, komt er veel op u af. Natuurlijk wilt u dan niet ook nog eens de zorgen over de betaalbaarheid van uw woonlasten erbij hebben. Met een inkomensverzekering kunt u dit risico afdekken en kiezen voor de zekerheid dat u uw nog op kunt brengen als u inkomensverlies lijdt.
Als u of uw partner komt te overlijden, wilt u er zeker van zijn dat de nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een eenmalige uitkering bij overlijden van de verzekerde binnen de looptijd van de verzekering. Nabestaanden krijgen daarmee een kapitaal om de financiële lasten te dragen en om verder te leven zoals zij dat financieel gewend zijn. Dat is een veilig en gerust gevoel.
Een Uitvaartverzekering neemt uw nabestaanden de financiële zorgen uit handen. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen als het gaat om de uitvaart. Daarom keert de uitvaartverzekering een geldbedrag uit direct na overlijden. Daarmee kunnen de nabestaanden een persoonlijke uitvaart voor u regelen, die bij u past. De nabestaanden kunnen het bedrag vrij besteden.
Met een bankspaarrekening spaart u geld als aanvulling op uw pensioen. Na een bepaalde tijd komt het geld vrij. Dat is uiterlijk als u 70 jaar wordt. Daarna is het wettelijk verplicht het geld dat u hebt opgebouwd als aanvulling op uw pensioen uit te laten keren via een lijfrenterekening of verzekering. De inleg is aftrekbaar in box 1. Dit kan alleen als u aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als u te weinig pensioen heeft opgebouwd. Heeft u dus een spaarbedrag opgebouwd met een lijfrenteproduct? Dan kunt u via een direct ingaande lijfrente rekening of verzekering hiervan een uitkering krijgen. Hierdoor betaalt u mogelijk minder belasting. U bepaalt zelf hoe lang de uitkering duurt en hoe hoog de uitkering is. Houdt u hierbij wel rekening met de wettelijke regels voor banksparen.